Alles over GCN

Is GCN lid van de Nederlandse Golf Federatie (NGF)?

Ja GCN is een volwaardig lid van de NGF (clubnummer 753), met alle daarbij behorende bevoegdheden.

Wat is/doet een homeclub?

De homeclub van een speler is primair verantwoordelijk voor de synchronisatie met de NGF van de (handicap-)gegevens van de speler. Een speler kan maar 1 homeclub hebben. Je kunt lid zijn van meerdere clubs tegelijk, maar alleen via een homeclub draag je de jaarlijkse NGF bijdrage af.

Wat wordt bedoeld met golfstatus?

Er zijn 3 golfstatussen:
– Geen golfstatus (beginnend golfer)
– NGF Golfbaanpermissie
– EGA Handicap

Een beginnend golfer begint met HCP 90, NGF Golfbaanpermissie is HCP 55 en een EGA Handicap ligt tussen -4.4 en 54,0.

Hoe krijg ik een EGA-handicap?

Voor een EGA-handicap is het vereist dat je NGF Golfbaanpermissie hebt gekregen bij een golfbaan en dat je geslaagd bent voor het regelexamen. Daarna dien je een qualifying kaart te spelen uitgaande van handicap 54. Na het behalen van ten minste 18 punten bij 9 holes kun je Handicap 54 (voorheen GVB) aanvragen. Dit doe je door deze eerste Q-kaart te mailen naar info@mijngcn.nl. Let op dat duidelijk is op welke baan de kaart is gespeeld. Volgende Q-kaarten kun je zelf invoeren op de site en ze daarna bewaren. Alleen als je in de jaarlijkse steekproef valt, hoef je deze op te sturen naar GCN.

Op welke banen kan ik mijn eerste Q-kaart spelen?

Je kunt de eerste Q-kaart voor je Clubhandicap 54 spelen op iedere baan die door de NGF is goedgekeurd voor qualifying condities. Echter als je nog golfstatus Baanpermissie hebt, word je in principe alleen toegelaten om te spelen op de baan waar je de Baanpermissie hebt gekregen. Informeer dus altijd van tevoren naar de mogelijkheden als je op een andere baan wilt spelen.

Vervalt mijn Baanpermissie of Regelexamen als ik niet binnen een bepaalde tijd mijn eerste Q-kaart heb gespeeld?

Nee, je Baanpermissie en Regelexamen blijven gewoon geldig. Het is wel aan te raden om de eerste Q-kaart zo snel mogelijk in te dienen, omdat je met Handicap 54 ook welkom bent op andere golfbanen.

Tellen 9 holes scorekaarten mee voor mijn handicap?

Zowel 9 holes als 18 holes scorekaarten zijn toegestaan. Indien je handicap lager is dan 4,5 zijn alleen 18 holes scorekaarten toegestaan.

Mag ik ook qualifying kaarten lopen in het buitenland?

Ja, dat mag in de landen die door de EGA (European Golf Association) zijn goedgekeurd. In de praktijk vallen alle bekende golf vakantielanden hieronder. Een volledig overzicht van de landen vind je hier.

Waar kan ik mijn handicap vinden?

De laatste waarde van je handicap en de historie vind je terug op je profiel pagina.
Je handicap is ook online en openbaar op de NGF site.

Wanneer ontvang ik mijn GCN-NGF-pas?

Na je aanmelding ontvang je binnen enige dagen de factuur voor je contributie. Zodra je de contributiebijdrage hebt betaald, wordt je NGF pas aangevraagd. Over het algemeen ontvang je de pas binnen 2 weken na je betaling. Bestaande leden ontvangen ieder jaar in februari van GCN een nieuwe NGF-pas, mits de contributie voor het betreffende jaar tijdig is voldaan.

Ik ben mijn GCN-NGF-pas kwijt, en nu?

Indien je je kaartje bent verloren, je kaartje is gestolen of indien de magneetstrip niet meer werkt, kun je een duplicaatkaartje aanvragen door EUR 7,50 over te maken op IBAN-nummer NL83RABO 0323272304 tnv GolfClub Nederland onder vermelding van: duplicaatkaartje, je NGF-nummer, en je lidnummer.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik doen?

Je kunt via de site je wachtwoord opgestuurd krijgen naar het emailadres dat geregistreerd staat in je profiel. Als je je gebruikersnaam niet meer weet, of je emailadres niet meer overeenkomt, dan kun je de gegevens opvragen via info@mijngcn.nl.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je kunt je lidmaatschap jaarlijks opzeggen tot 1 december van het lopende kalenderjaar. Na 1 december ben je de contributie voor het volgende jaar verschuldigd en wordt je opzegging na dat jaar verwerkt. Omdat GCN een vereniging is, geldt de “Wet van Dam” niet en is het niet mogelijk om tussentijds per maand op te zeggen.

Voordelen

Dit jaar krijgt u iets nieuws bij uw lidmaatschap: een voucher voor een GRATIS 9 OF 18 HOLES GREENFEE op Golfbaan Waterland Amsterdam, ter waarde van € 49,50.

Daarnaast krijgt u als lid van GCN/Golfregistratie Nederland op vertoon van uw lidmaatschapspas standaard 10% korting op de greenfee van Golfbaan Waterland. En tevens kunt u vanaf 1 januari uw greenfee voor 21 andere golfbanen afrekenen via GCN met maar liefst 15% korting. Over hoe dit precies werkt, krijgt u bericht zodra deze regeling van start gaat.

Naast de bovenstaande kortingen ontvangt u bij de pas van 2017 drie waardebonnen van € 25 per stuk. Deze zijn te besteden bij Golfschool/-shop en Golfbaan Waterland Amsterdam.

Golfshop:
€ 25,- kassa korting* op het gehele assortiment (o.a. kleding, tassen, clubs, schoenen, trolley’s, ballen en handschoenen)
* bij een minimale besteding van € 50,-, niet geldig i.c.m. andere voucher en/of kortingen.

Golfschool:
€ 25,- korting ter besteding aan:
–    5 privélessen van 25 min of 50 minuten
–    5 inlooplessenkaart
–    8 –daagse golfreis

Golfbaan:
€ 25,- extra kassa korting op een 10 of 20 rittenkaart greenfee bij Golfbaan Waterland Amsterdam voor zowel 9 holes als 18 holes.

Zo verdient u de kosten van het lidmaatschap eenvoudig helemaal terug!