Stap 2 – GVB (Clubhandicap 54)

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen en les te volgen leer je ook waar je staat in je ontwikkeling. Hieronder staat een duidelijk beschreven lesplan die uw opleid om Stap 2 te behalen. Dit plan is in willekeurige volgorde opgesteld. U kunt zelf de volgorde van de lessen bepalen alleen dient u ze wel allemaal te hebben gevolgd voor het gewenste resultaat.

Inhoud lesplan Stap 2 – GVB (Clubhandicap 54): Totaal 10 lessen

 • Putten
 • Chippen
 • Pitchen
 • Full Swing
 • Bunker
 • Baanles (dit is een dubbele les)
 • Grip, Houding en Balpositie
 • Theorie deel A en B (dit is een dubbele les)

Ons advies is tijdig een serie lessen te boeken om te voorkomen dat de wachttijden tussen de lessen te lang worden.

Theorie examen

Na het volgen van deze lessen kunt u zich aanmelden voor het theorie examen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen met de gewenste datum. Of u kunt langskomen bij ons in de golfshop. Examens worden afgenomen op elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 14.00 uur bij ons op de club. Tussen de aanmelding en  uw examendata dient minimaal 7 dagen te zitten.
De examenkosten zijn € 79,- dit is inclusief het lidmaatschap van de golfvereniging, (voor de registratie van het handicap/GVB) en 3 waardebonnen van € 25,-. U dient de examenkosten voorafgaand aan het examen in de golfshop te betalen.

Op naar GVB (Clubhandicap 54)

Geslaagd voor het theorie-examen? Dan haal je je ‘GVB’ door samen met een marker (deze persoon moet in het bezit zijn van het GVB) 9 of 18 holes te lopen met een resultaat van 18 resp. 36 stablefordpunten, uitgaande van handicap 54. Behaal je deze score, dan verstrekt GCN je het ‘handicap-pasje’. De kosten voor de handicapregistratie bedragen € 75,- per jaar. Kent u niemand met wie u het GVB (Clubhandicap 54) kunt behalen dan hebben wij de oplossing voor u.

Handicapregistratie

GCN hanteert een zeer voordelig lidmaatschap inclusief online handicapregistratie. Natuurlijk zijn leden van GCN collectief verzekerd op de golfbaan en ontvangen zij 6 keer per jaar het blad GolfJournaal. Leden hebben korting op ruim 130 golbanen en meer.

De afgelopen drie jaar heeft GCN een enorme groei doorgemaakt, met name dankzij de samenwerking met diverse golfclubs, golfprofessionals, partners en ondernemingen. Door het unieke concept behoort de club tot de top 3 van geassocieerde leden van de Nederlandse Golf Federatie.

Voordelen lidmaatschap GCN
Op vertoon van uw GCN-NGF-pas;

 • 10% korting bij Golfbaan Waterland Amsterdam, elke keer als u gaat spelen
 • € 2,50 korting bij Golfbaan Beemster op het standaard greenfee tarief maandag t/m zaterdag
 • Onbeperkt hole’s spelen voor een vast laag tarief van slechts € 22,- in een twilight starttijd bij Golfbaan Beemster (voor tijden zie de website)

Tevens ontvangt u 2x per jaar het Golf.nl Magazine en heeft u toegang tot het gebruiksvriendelijke ledensysteem van GCN, waarin u eenvoudig online uw (qualifying) scorekaarten kunt registreren.