Info over Clubhandicap 54 (GVB) examen

Het theorie-examen

Kennis van de spelregels en de gedragsregels (etiquette) is een vereiste voor een goed en vlot verloop van het golfspel. Daarom wordt er tijdens de opleiding de nodige aandacht gegeven aan deze regels en moet u ter voorbereiding op uw examen de nodige kennis eigen maken. Onze professionals kunnen u aangeven op welke wijze u zich optimaal op het examen voorbereidt.De theorie wordt getoetst in de vorm van het regelexamen, afgenomen onder toezicht van een examinator. U krijgt 30 multiple-choice vragen voorgelegd. Deze vragen hebben betrekking op de spelregels in de meest voorkomende spelsituaties en op de in acht te nemen gedragsregels (etiquette).

Het is tijdens het examen niet toegestaan om gebruik te maken van ‘het regelboekje’ of enig ander referentiemateriaal. De tijdsduur van het examen is 60 minuten.
U slaagt voor dit onderdeel als u tenminste 23 van de 30 vragen goed beantwoordt. Als u voor het regelexamen bent geslaagd dan blijft dit deel van uw examen voor het GVB onbeperkt geldig.

Het spelen van 9 holes

Behalve een goede kennis van de theorie en de etiquette is vanzelfsprekend een voldoende praktische vaardigheid nodig.  Dit is niet alleen van belang voor een vlot en veilig verloop van het spel, maar een goede beheersing van de techniek is óók de basis van meer spelplezier !

Het spelen van 9 holes dat u voor het behalen van uw Clubhandicap 54 (GVB) aflegt. Dit dient u te doen onder begeleiding van iemand die in het bezit is van minimaal GVB (Clubhandicap 54):

• U speelt 9 holes en behaalt een score van minimaal 18 stableford punten, uitgaande van handicap 54, bij 9 holes en minimaal 36 stableford punten, uitgaande van handicap 54, bij 18 holes.

De marker die u tijdens deze holes begeleidt,  bevestigt door het mede-ondertekenen van de scorekaart dat:
• de genoteerde score per hole juist is;
• u de spel- en gedragsregels op juiste wijze in praktijk toepast.

Met betrekking tot de gedragsregels wordt daarbij in het bijzonder gelet op:
• aandacht voor de veiligheid van medespelers;
• vlotte doorstroming in de baan;
• zorg voor de baan;
• aandacht voor het spel van uw medespelers.

Tijdens de Clubhandicap 54 (GVB)cursus geven wij aan deze exameneisen extra aandacht om u zodoende goed voorbereid te laten starten aan de 9 holes.

Hoe werkt het met uw examen, uw Clubhandicap 54 (GVB) pas en uw handicapregistratie?

Om uw Clubhandicap 54 (GVB)te kunnen behalen, dient u altijd geregistreerd te zijn bij een golfvereniging met minimaal D-Status. Hier zijn extra kosten mee gemoeid die bij andere aanbieders in de kleine letters staan vermeld. Wij geven duidelijkheid en hebben gekozen voor een samenwerking met GCN. Registratie bij GCN biedt veel voordelen en 100% GVB Garantie.

Registratie bij GCN
Als u het Theorie examen wil gaan doen moet dit altijd afgenomen worden door een golfvereniging met minimaal D-Status. Golftotaal is voor het afnemen van de Theorie examens een partnerschap aangegaan met GCN. Naast de persoonlijke benadering die GCN levert voor het afnemen van de theorie examens, biedt GCN ook nog vele voordelen voor haar leden. Door dit partnerschap kan Golftotaal haar cursisten een zeer compleet pakket bieden.

GCN is een virtuele Golfvereniging voor de vrije golfers. GCN is niet gebonden aan één baan, maar opereert door heel Nederland. Door uit naam van alle geregistreerde op te treden heeft GCN al vele kortingen bedongen. Geregeld komen hier nieuwe voordelen bij.

Alvast een voorproefje op wat GCN onze cursisten biedt:
• GVB garantie. Indien u niet slaagt kunt u kosteloos het examen opnieuw doen.
• 3 waardebonnen t.w.v. 25 euro voor lessen. Klik hier voor meer informatie.
• GVB of Handicappas en gebruik online module om scorekaarten in te voeren
• Gratis WA verzekering tijdens het golfen
• 2 * per jaar het Golfmagazine

De kosten voor uw GVB/ handicap pas en handicapregistratie bedragen bij de NGF 85,00 per jaar en bij deze vereniging 79,00 euro per jaar. Bovendien krijgt u een lidmaatschappas die u allerlei golfvoordelen biedt. Tevens organiseert de vereniging voor haar leden wedstrijden, toernooien, reizen en cursussen.
Na betaling ontvangt u uw GVB pas. U kunt het lidmaatschap na een jaar opzeggen maar u dient uw registratie dan wel ergens anders te regelen indien uw geregistreerd wil blijven. Zonder registratie heeft u namelijk geen recht meer op een GVB pas en moet u in principe opnieuw examen doen. U kunt overigens van meerdere verenigingen tegelijkertijd lid zijn mocht u in de toekomst ergens anders lid willen worden.

U dient gedurende de cursus sportief schoeisel te dragen en tijdens het spelen van de 9 holes golfschoenen.