FlightScope

Een FlightScope is een apparaat dat het traject van de balvlucht meet. Tevens meet het ook wat de club doet voor en na het raken van de bal. Zodra het clubhoofd onder heuphoogte is, meet het apparaat hoe de club tegen de bal aan komt. Hierdoor meet de FlightScope de o.a. de stand van het clubblad, de zwaaibaan, de invalshoek en de snelheid. Op het moment dat de bal door de lucht vliegt, meet het apparaat de totale balvlucht. Denk hierbij aan hoogte, snelheid, afstand, spin en nog meer. Zowel de getallen van het clubhoofd en de balvlucht worden weergegeven. Hierdoor wordt het lesgeven inzichtelijker en krijgen we (eindelijk) een beeld van het raakmoment van de bal, dat 1/200 seconde duurt.

Apps

Door gebruik te maken van de VX2 en de Skills app via de iPad krijgen we een mooie, duidelijke en begrijpbare weergave van de meeting.

VX2 app

Dit is de “hoofd” app. Deze wordt voornamelijk gebruikt tijdens lessen en fittingen. Hier komen alle 25 parameters aanbod. We krijgen hierdoor een heel helder beeld van de golfswing en balvlucht.

Skills app

De Skills app geeft ons de mogelijkheid om ons golfspel te testen. Door verschillende testen te doen krijgen we een goed beeld in de sterktes en zwaktes van de golfer.

myflightscope.com

Tevens is het mogelijk om je gratis aan te melden bij myflightscope.com. Uw sessie wordt dan automatisch geüpload naar uw profiel zodat u thuis alles nog eens rustig kan bekijken en vergelijken.

FlightScope